Losowe nowości

MIKOŁAJKI, CZYLI KLASA VB W ZIELONEJ GÓRZE

6 grudnia klasa VB pod opieką p. Justyny Jasik oraz p. Dajany Lewandowskiej wyjechała na wycieczkę do Zielonej Góry.
Pierwszym punktem wyprawy były warsztaty cukiernicze. W manufakturze „Kraina Słodkości” piątoklasiści przyglądali się, jak powstają ręcznie wykonywane cukierki i lizaki.  Następnie – z przygotowanego kolorowego karmelu – każdy uczeń samodzielnie zrobił dla siebie pysznego, dużego lizaka.
W sklepie  i mini fabryce w jednym można było zakupić pyszne słodycze dla siebie i dla bliskich.

Więcej …
JADŁOSPIS 16-20.09.2019 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
piątek, 13 września 2019 09:42

JADŁOSPIS 16-20.09.2019

PIONIEDZIAŁEK 16.09.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy i pszenno-żytni z masłem, filetem z indyka, ogórkiem kiszonym, posypane tartym żółtym serem, Arbuz, Kakao (1,6,7,9 *)

Obiad: Zupa kalafiorowa na drobiu, Pyzy na parze z sosem truskawkowo- jogurtowym, Kompot śliwkowy (1,3,7,8)

WTOREK 17.09.2019

Śniadanie: Musli „Sante” z mlekiem, Bułki orkiszowe i pszenne, szynką domową, ogórkiem zielonym, Twarożek jagodowy, Nektarynka, Herbata aroniowa (1,6,7,9 *)

Obiad: Krupnik z jarzynami i koperkiem, Klopsiki drobiowo- wieprzowe/ pierś kurczaka, szynka wieprzowa/ w sosie pomidorowym, Surówka z białej kapusty, marchewki, ogórka gruntowego z olejem słonecznikowym , Kompot  jabłkowy (1,3,7,8)

ŚRODA 18.09.2019

Śniadanie: Chleb firmowy z lnem oraz pszenno- żytni z masłem, Pasta z twarogu i fileta                   z makreli, Kiełbasa krakowska, Papryka, Orzechy ziemne i słonecznik do chrupania, Mleko, Herbata owocowa (1,5,6,7,9 *)

Obiad: Zupa fasolowa z kiełbasą, Racuchy z serem, Sałatka owocowa /gruszka, winogron, arbuz / Kompot z czerwonej  porzeczki i jabłka (1,3,7,8)

CZWARTEK 19.09.2019

Śniadanie: Sałatka makaronowa/ makaron, ogórek zielony, koperek, polędwica drobiowa, kukurydza, sos jogurtowo- majonezowy z nutą czosnku, Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, Jabłko, Kakao, Herbata truskawka z pigwą (1,6,7*)

Obiad: Kapuśniak, Potrawka z kurczaka z jarzynami, Ryż na sypko,  Sałatka z buraczka czerwonego, Kompot truskawkowo-agrestowo (1,7,8)

PIĄTEK 20.09.2019

Śniadanie: Kasza manna na mleku, Bułka ciabata i chleb graham z masłem i kiełbasą z szynki, Pomidor malinowy, Twarożek brzoskwiniowy, Herbata żurawina- malina (1,4,5,7*)

Obiad: Zupa z soczewicy z ziołami, Pierogi z jagodami i śmietaną, Banan, Kompot                             z aronii, śliwki, jabłka i wiśni (1,5,7,8)

 

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.          Sporządziła: Marlena Michalska


 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 857
Odsłon : 2342005

Archiwum

  • 2019 (55)
  • 2018 (78)
  • 2017 (70)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)