Losowe nowości

Wycieczka klas pierwszych do Jednostki wojskowej w Głogowie

W ramach realizacji treści patriotycznych uczniowie z klas pierwszych udali się na wycieczkę do Jednostki Wojskowej w Głogowie. Celem wycieczki było zapoznanie z funkcjonowaniem jednostki  wojskowej, specyfiką służby żołnierskiej oraz obejrzenie sprzętu wojskowego. Uczniowie mogli obejrzeć uzbrojenie będące na wyposażeniu żołnierzy, wziąć broń do własnych rąk, usiąść za kierownicą wozu wojskowego. Żołnierze z 4. Batalionu Inżynieryjnego w Głogowie oraz nasz przewodnik bardzo ciekawie opowiadali o ciężkiej i niebezpiecznej pracy żołnierzy oraz  chętnie odpowiadali na pytania uczniów. Następnie udaliśmy się do Sali Tradycji, by obejrzeć znajdujące się tam zbiory. W podziękowaniu za miłe przyjęcie i umożliwienie zwiedzenia jednostki, uczniowie przekazali samodzielnie zrobiony obrazek o treści wojskowej.
wychowawczynie klas pierwszych
Barbara Mech i Joanna Zientek
ZDJECIA

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 25-29.03.2019 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
wtorek, 26 marca 2019 07:55

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy i na zakwasie z masłem, filetem z indyka , ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem  i rzodkiewką, Kiełki, Twarożek z jagodami, Mleko czekoladowe, Herbata żurawinowa, Jabłko (1,6,7,9*)

Obiad: Zupa ziemniaczana, Spaghetti bolognesse z makaronem pełnoziarnistym, Brokuły z masłem i bułką, Kompot z czerwonej porzeczki i rabarbaru (1,7,8)

WTOREK 26.03.2019

Śniadanie: Sałatka jarzynowa, Pieczywo mieszane z masłem, szynką białą z kurczaka, Herbata truskawkowa naturalna z miodem, Słonecznik łuskany i pestki dyni do chrupania (1,3,6,7,9 *)

Obiad: Zupa kalafiorowa, Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym, Surówka z młodej kapusty, papryki, rzodkiewki i kukurydzy, Kompot z czarnej porzeczki (1,3,7,8)

ŚRODA 27.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem „zwierzątka”, Bułka ciabatta                                       z masłem, jajkiem, pomidorem malinowym i szczypiorkiem, Bułka pszenna z serem żółtym, Mus owocowy z mango, bananów i jabłek, Herbata aroniowa (1,3,6,7,9*)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet mielony z fileta rybnego, Surówka  z selera, jabłka i marchewki , Ziemniaki z koperkiem, Kompot wieloowocowy (1,3,4,7,8)

CZWARTEK 28.03.2019

Śniadanie: Chleb graham i na zakwasie z masłem, mieszanką sałat, szynką bostońską, ogórkiem zielonym, Kakao, Herbata wieloowocowa (1,6,7,9 *)

Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem, Schab w sosie własnym, Kasza pęczak, Surówka                  z modrej kapusty, jabłka i marchewki, Gruszka, Kompot wiśniowo- jabłkowy (1,3,7,8)

PIĄTEK 29.03.2019

Śniadanie: Chleb razowy z ziarnem i pszenno-żytni z masłem, Pasta rybno- jajeczna, Polędwica sopocka, Szczypiorek, Papryka, Mleczna kawa zbożowa, Herbata jeżynowo- jagodowa (1,3,4,7,9 *)

Obiad: Zupa grochowa, Pierogi z jagodami i jogurtem greckim, Jabłko, Kompot gruszkowo- śliwkowo- aroniowy (1,3,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Zastrzegamy sobie prawo do zmian jadłospisie

 

Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 837
Odsłon : 2261290

Archiwum

  • 2019 (35)
  • 2018 (78)
  • 2017 (70)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)