Narodowe Czytanie – podziękowanie od Prezydenta RP |
Choć ogólnopolska akcja Narodowe Czytanie odbyła się w pierwszą sobotę września, to jej echa jeszcze pobrzmiewają. 28 listopada bowiem Zespół Placówek Edukacyjnych w Szlichtyngowej otrzymał specjalne podziękowanie od Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej – Andrzeja Dudy. |
Więcej … |
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 25-29.03.2019 |
![]() |
![]() |
![]() |
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola |
Wpisany przez Magda Szczepaniak |
wtorek, 26 marca 2019 07:55 |
JADŁOSPIS PONIEDZIAŁEK 25.03.2019 Śniadanie: Chleb słonecznikowy i na zakwasie z masłem, filetem z indyka , ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i rzodkiewką, Kiełki, Twarożek z jagodami, Mleko czekoladowe, Herbata żurawinowa, Jabłko (1,6,7,9*) Obiad: Zupa ziemniaczana, Spaghetti bolognesse z makaronem pełnoziarnistym, Brokuły z masłem i bułką, Kompot z czerwonej porzeczki i rabarbaru (1,7,8) WTOREK 26.03.2019 Śniadanie: Sałatka jarzynowa, Pieczywo mieszane z masłem, szynką białą z kurczaka, Herbata truskawkowa naturalna z miodem, Słonecznik łuskany i pestki dyni do chrupania (1,3,6,7,9 *) Obiad: Zupa kalafiorowa, Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym, Surówka z młodej kapusty, papryki, rzodkiewki i kukurydzy, Kompot z czarnej porzeczki (1,3,7,8) ŚRODA 27.03.2019 Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem „zwierzątka”, Bułka ciabatta z masłem, jajkiem, pomidorem malinowym i szczypiorkiem, Bułka pszenna z serem żółtym, Mus owocowy z mango, bananów i jabłek, Herbata aroniowa (1,3,6,7,9*) Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet mielony z fileta rybnego, Surówka z selera, jabłka i marchewki , Ziemniaki z koperkiem, Kompot wieloowocowy (1,3,4,7,8) CZWARTEK 28.03.2019 Śniadanie: Chleb graham i na zakwasie z masłem, mieszanką sałat, szynką bostońską, ogórkiem zielonym, Kakao, Herbata wieloowocowa (1,6,7,9 *) Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem, Schab w sosie własnym, Kasza pęczak, Surówka z modrej kapusty, jabłka i marchewki, Gruszka, Kompot wiśniowo- jabłkowy (1,3,7,8) PIĄTEK 29.03.2019 Śniadanie: Chleb razowy z ziarnem i pszenno-żytni z masłem, Pasta rybno- jajeczna, Polędwica sopocka, Szczypiorek, Papryka, Mleczna kawa zbożowa, Herbata jeżynowo- jagodowa (1,3,4,7,9 *) Obiad: Zupa grochowa, Pierogi z jagodami i jogurtem greckim, Jabłko, Kompot gruszkowo- śliwkowo- aroniowy (1,3,7,8) Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok. Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną. Zastrzegamy sobie prawo do zmian jadłospisie
Sporządziła: Marlena Michalska |