Losowe nowości

Wybory na przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego 2019/2020

Dnia 4 października 2019 roku w naszej szkole odbyły się wybory na przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego. Były one poprzedzone kampanią wyborczą. Oto kandydaci: Aleksandra Ambroży, Ines Waberska, Maria Błażuk, Jakub Michalak, Łukasz Ratajczak . W głosowaniu udział wzięło 180 uczniów z klas II - VIII. Po przeliczeniu wszystkich oddanych głosów wyłoniono przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego. Został nim Jakub Michalak z klasy VIII a. Zastępcą został Łukasz Ratajczak z klasy VIII b. Wszystkim kandydatom i głosującym dziękujemy za udział w wyborach. Zwycięzcom gratulujemy i życzymy owocnej pracy.
opiekunowie Samorządu Uczniowskiego

JADŁOSPIS 24-28.09.2018 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
wtorek, 25 września 2018 21:44

JADŁOSPIS-PRZEDSZKOLE


PONIEDZIAŁEK 24.09.2018

Śniadanie: Chleb graham, pszenno- żytni z masłem, polędwicą tradycyjną, ogórkiem gruntowym, rzodkiewką i szczypiorkiem, Mleczna kawa zbożowa z miodem lipowym, Nektarynka (1,7,9 *)

Obiad: Zupa jarzynowa  na drobiu z koperkiem, Pyzy na parze z sosem truskawkowo- jogurtowym, Kompot  gruszkowy (1,3,7,8)

WTOREK 25.09.2018

Śniadanie: Owsianka na mleku, Bułki pszenne i orkiszowe z masłem, szynką z piersi drobiowej, pomidorem i szczypiorkiem ,Herbata owocowa z miodem, Śliwka (1,7,9 *)

Obiad: Rosół z makaronem z jaj przepiórczych i natką pietruszki, Kotlet schabowy, Fasolka szparagowa z masłem i bułką, Kompot wieloowocowy (1,3,7,8)

ŚRODA 26.09.2018

Śniadanie: Sałatka ryżowa / ryż, jajko, ogórek zielony, rzodkiewka, polędwica drobiowa, kukurydza, szczypior, śmietana, majonez/ Pieczywo z masłem, ser żółty, szynka gotowana, Kakao  (1,3,7,9 *)

Obiad: Zupa ogórkowa z mięsem i koperkiem, Makaron pełnoziarnisty z twarogiem waniliowym  i sosem leśnym /jagody, maliny, truskawki, skrobia, cukier/ Kompot rabarbarowo- jabłkowy (1,7,8)

CZWARTEK 27.09.2018

Śniadanie: Chleb razowy z ziarnami i pszenno- żytni z masłem, Jajko , Ser czosnkowy, Pomidorki koktajlowe, Kalarepka i jabłko do chrupania, Mleko czekoladowe (1,4,7,9)

Obiad: Zupa kalafiorowa, Potrawka z kurczaka z jarzynami i natką pietruszki, Ryż brązowy, Surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i koperku, Kompot z czarnej porzeczki  (1,7,8)

PIĄTEK 28.09.2018

Śniadanie: Pieczywo z masłem i twarożkiem z ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem, Kabanosy, Marchew  do chrupania, Kakao (1,3,7,9 *)

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, Kotlet rybny mielony /Filet z miruny, jajko, bułka tarta, przyprawy/  Ziemniaki z koperkiem, Surówka  z selera, orzecha włoskiego i rodzynek , Kompot truskawkowo- agrestowy(1,3,4,5,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 837
Odsłon : 2262135

Archiwum

  • 2019 (35)
  • 2018 (78)
  • 2017 (70)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)