Losowe nowości

BIWAK GROMADY ZUCHÓW "MALI TROPICIELE"

W dniach 3 i 4 listopada2017r. gromada zuchów"Mali Tropiciele" z naszej szkoły wraz z druhnami D.Szuflitą-Szenknecht i M.Bednarską byli na biwaku we Wschowie w celu zdobycia sprawności zuchowej "Małego Księcia". Sprawność ta pobudziła wyobraźnię dzieci i uświadomiła zuchom, że trzeba marzyć, bo marzenia często się spełniają. Zadania,które wykonały zuchy to: odbycie razem z Małym Księciem podróż po innych planetach. Odwiedzili planety: Króla, Pyszałka, Opoja, Biznesmena, Latarnika oraz Ziemię. Zbudowały rakietę do podróży po planetach. Rysowały rysunki pobudzające wyobraźnię (węża, który połknął słonia, owieczkę w skrzyni itp.) Zapoznały się z nazwami gwiazd i planet. Zaprzyjaźnili się z innymi gromadami, odwiedzały "ich planetę". Otrzymali własną roślinkę, którą się będą opiekować. Zuchy wróciły do domu zadowolone i dumne ze zdobycia pierwszej sprawności.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 25-29.09.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
niedziela, 24 września 2017 09:08

JADŁOSPIS 25-29 WRZEŚNIA - PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK 25.09.2017

Śniadanie: Szwedzki stół – dzieci same komponują swoje kanapki: Pieczywo z masłem, szynka, ser żółty „Królewski”, twarożek , rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypiorek, jajko gotowane, powidła śliwkowe , Kakao(1,7)

Obiad: Zupa jarzynowa na indyku, Naleśniki z mąka z pełnego przemiału z twarogiem waniliowym(1,7,8) Sok tłoczony, Banan

WTOREK 26.09.2017

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku , Bułki orkiszowe oraz pszenne z masłem, szynką wiejską    i pomidorem, Jabłko, Rodzynki (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem , Kotlet de volaille, Ziemniaki, Brokuł z masłem(1,7,8) Kompot     z czarnej porzeczki

ŚRODA 27.09.2017

Śniadanie: Kanapki z jajkiem i  ogórkiem kiszonym, posypane szczypiorkiem, Mleczna kawa zbożowa, Papryka do chrupania (1,3,7)

Obiad: Zupa fasolowa z kiełbasą
Pyzy na parze z sosem truskawkowo-jogurtowym, Kompot jabłkowy(1,3,7,8)

CZWARTEK 28.09.2017

Śniadanie: Chleb kujawski i pszenno-żytni z masłem, pastą twarogową(twarożek, cząstki pomarańczy, miód pszczeli, cynamon) chleb z kiełbasą suchą krakowską, rukolą

i rzodkiewką, Mleko czekoladowe(1,7)

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem
Schab duszony w sosie własnym, Kasza pęczak, Surówka z kapusty białej z marchewką, posypana prażonym sezamem, Kompot wieloowocowy (1,7,8,10)

PIĄTEK 29.09.2017

Śniadanie: Chleb jaglany i pszenno-żytni z masłem, pasta twarogowo-jajeczna, Masło orzechowe, Ogórek zielony do chrupania, Kakao (1,7)

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem, Filet z dorsza smażony, Ziemniaki, Marchew z groszkiem zielonym, Kompot z czarnej porzeczki (1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 726
Odsłon : 1413967

Archiwum

  • 2017 (74)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 16 gości 

    Imieniny

    15-12: Alfreda Izydora
    16-12: Niny Celiny
    17-12: Albiny Zdzislawy

    Kalendarz zmian

     lis   Grudzień 2017   sty

    NPWśCPS
       1  2
      3  4  5  6  7  8  9
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31 
    Julianna Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size