Losowe nowości

Wycieczka klas pierwszych do Jednostki wojskowej w Głogowie

W ramach realizacji treści patriotycznych uczniowie z klas pierwszych udali się na wycieczkę do Jednostki Wojskowej w Głogowie. Celem wycieczki było zapoznanie z funkcjonowaniem jednostki  wojskowej, specyfiką służby żołnierskiej oraz obejrzenie sprzętu wojskowego. Uczniowie mogli obejrzeć uzbrojenie będące na wyposażeniu żołnierzy, wziąć broń do własnych rąk, usiąść za kierownicą wozu wojskowego. Żołnierze z 4. Batalionu Inżynieryjnego w Głogowie oraz nasz przewodnik bardzo ciekawie opowiadali o ciężkiej i niebezpiecznej pracy żołnierzy oraz  chętnie odpowiadali na pytania uczniów. Następnie udaliśmy się do Sali Tradycji, by obejrzeć znajdujące się tam zbiory. W podziękowaniu za miłe przyjęcie i umożliwienie zwiedzenia jednostki, uczniowie przekazali samodzielnie zrobiony obrazek o treści wojskowej.
wychowawczynie klas pierwszych
Barbara Mech i Joanna Zientek
ZDJECIA

Jadłospis przedszkole 20-24.03.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
wtorek, 21 marca 2017 19:33

JADŁOSPIS


PONIEDZIAŁEK 20.03.2017

Śniadanie: Chleb domowy i pszenno-żytni z masłem, polędwicą miodową i ogórkiem zielonym, Kiełki ,Mleczna kawa zbożowa (1,7)

Obiad: Żurek z jajkiem i kiełbasą, Racuchy z jabłkiem(1,3,7,8)  Kompot porzeczkowy

WTOREK 21.03.2017

Śniadanie: Płatki górskie z mlekiem, Bułka z pestkami dyni i pszenna z masłem, szynka dębowa, rzodkiewka, szczypiorek, Kiwi  (1,7)

Obiad: Rosół z lanym ciastem , Kolorowy kociołek (mięso z piersi indyka, cukinia, papryka, fasola szparagowa, por, marchewka, )Puree z ziemniaków (1,3,7,8) Kompot jabłkowy

ŚRODA 22.03.2017

Śniadanie: Chleb orkiszowy ze słonecznikiem i na zakwasie z masłem twarożek czosnkowy,  pasztet drobiowy belgijski (1,7) Papryka czerwona, Kakao

Obiad: : Zupa jarzynowa na indyku ,Knedle z truskawkami i jogurtem greckim(1,7,8) Kompot śliwkowy

CZWARTEK 23.03.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i szynką z kurczaka, Sałatka jarzynowa (1,7,8)  Herbata owocowa, Mleko

Obiad: Zupa kalafiorowa z koperkiem, Schab w sosie własnym, Kasza orkiszowa na sypko, Surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i papryki, Pół banana, Kompot wieloowocowy (1,3,7)

PIĄTEK 24.03.2017

Śniadanie: Chleb graham i pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, ser biały, ogórek kiszony, Pół jabłka (1,3,4,7) Mleko czekoladowe

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy, Kotlet mielony z fileta rybnego, Ziemniaki, Surówka               z kiszonej kapusty, Sok 100% (1,3,4,7,8)

 

Wszystkim przedszkolakom życzymy smacznego.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów podanych w tabeli obok.

 

Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 837
Odsłon : 2261351

Archiwum

  • 2019 (35)
  • 2018 (78)
  • 2017 (70)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)