Losowe nowości

WYJAZD NA LODOWISKO

Dnia 2.02.2018r. w ramach programu Szkoła Promująca Zdrowie klasa IVa i IVb wraz z wychowawczyniami P. Elżbietą Maćkowiak i p. Dorotą Janus wyjechały na lodowisko do Głogowa. Celem wyjazdu było:
- zapoznanie dzieci z ormami aktywnego spędzana wolnego czasu
- bezpiecne gry i zabawy
- kształtowanie właściwych zachowań w miejscach publicznych
- propagowanie wśród dzieci zdrowego stylu życia i zachęcanie ich do czynnego uprawiania sportu
Czas spędzony na lodowisku przysporzył  wszystkim uczestnikom wyjazdu, oprócz korzyści zdrowotnych wiele radości i przyjemnych wrażeń.
Dorota Janus, Elżbieta Maćkowiak

ZDJECIA

Jadłospis przedszkole PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
środa, 15 marca 2017 23:16

JADŁOSPIS 13-17 MARCA


PONIEDZIAŁEK 13.03.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy z szynki z rzodkiewką i szczypiorkiem, Rodzynki, Kakao  (1,7)

Obiad: Zupa z kapusty białej i zielonego groszku na drobiu, Pyzy na parze z sosem jogurtowo-czekoladowym (1,3,7) Kisiel leśny - własna produkcja (jagody, jeżyny, truskawki, cukier, woda, skrobia ziemniaczana) Kompot jabłkowy

WTOREK 14.03.2017

Śniadanie: Płatki ryżowe z mlekiem, Bułka orkiszowa i pszenna z masłem i pastą                              z kurczaka, Ogórek kiszony, Pół jabłka (1,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet mielony z mięsa z szynki, Ziemniaki ,  Sałata z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i śmietaną (1,3,7) Kompot z czarnej porzeczki

ŚRODA 15.03.2017

Śniadanie: Chleb razowy i na zakwasie z masłem szynką białą i pomidorem, posypany tartym żółtym serem (1,7) Mleczna kawa zbożowa

Obiad: : Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami , Makaron pełne ziarno z twarogiem(1,7) Kompot wieloowocowy, Pół gruszki

CZWARTEK 16.03.2017

Śniadanie: Chleb jaglany i pszenno-żytni z masłem, szynką z piersi indyczej, twarożek śmietankowy, ogórek zielony, czerwona cebula, Kakao (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem, Udko z kurczaka duszone , Ziemniaki, Surówka z selera, pory

i marchewki (1,3,7) Sok 100%

PIĄTEK 17.03.2017

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty i pszenno-żytni z masłem, jajkiem, pomidorem

i szczypiorkiem, Miód naturalny, Mleko (1,3,7)

Obiad: Zupa ogórkowa, Ryba gotowana z jarzynami, Ziemniaki, Kompot śliwkowy(1,3,4,7)

 

Wszystkim przedszkolakom życzymy smacznego.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów podanych w tabeli obok.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 750
Odsłon : 1505690

Archiwum

  • 2018 (20)
  • 2017 (78)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 88 gości 

    Imieniny

    18-02: Szymona Konstancji
    19-02: Arnolda Jozefa Konrada
    20-02: Leona Ludomira

    Kalendarz zmian

     sty   Luty 2018   mar

    NPWśCPS
       1  2  3
      4  5  6  7  8  910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728 
    Julianna Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size