Losowe nowości

Bal Wszystkich Świętych 2017 – „My jesteśmy na ziemi światłem Twym...”

W dniu 31.10. 2017, uczniowie naszej szkoły, już po raz drugi, uczestniczyły w Balu Wszystkich Świętych. Wszyscy spotkaliśmy się na modlitwie w kościele, gdzie przedstawili się nam „święci”.
Byli wśród nich m.in. św. Kazimierz, św. Faustyna, św. Stanisław Kostka, św. Magdalena, bł. Jerzy Popiełuszko oraz cały zastęp Aniołków.  Następnie, z piosenką na ustach, światełkiem w ręku
i radością w sercu uczestniczyliśmy w pochodzie ulicami naszego miasta i  udaliśmy się do szkoły, która tego dnia stała się „małym Niebem”. Dzieci uczestniczyły w zabawie i słodkim poczęstunku.
Dziękujemy wszystkim rodzicom i opiekunom za przygotowanie strojów, Księdzu Proboszczowi, Panu Dyrektorowi, Katechetkom oraz Paniom z obsługi szkolnej za organizację i wszelką pomoc.
Więcej zdjęć na stronie parafialnej.
Zapraszamy Wszystkich Świętych za rok!
Katechetki E. Moskalewicz, K. Felińska
ZDJECIA

Jadłospis przedszkole PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
środa, 15 marca 2017 23:16

JADŁOSPIS 13-17 MARCA


PONIEDZIAŁEK 13.03.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy z szynki z rzodkiewką i szczypiorkiem, Rodzynki, Kakao  (1,7)

Obiad: Zupa z kapusty białej i zielonego groszku na drobiu, Pyzy na parze z sosem jogurtowo-czekoladowym (1,3,7) Kisiel leśny - własna produkcja (jagody, jeżyny, truskawki, cukier, woda, skrobia ziemniaczana) Kompot jabłkowy

WTOREK 14.03.2017

Śniadanie: Płatki ryżowe z mlekiem, Bułka orkiszowa i pszenna z masłem i pastą                              z kurczaka, Ogórek kiszony, Pół jabłka (1,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet mielony z mięsa z szynki, Ziemniaki ,  Sałata z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i śmietaną (1,3,7) Kompot z czarnej porzeczki

ŚRODA 15.03.2017

Śniadanie: Chleb razowy i na zakwasie z masłem szynką białą i pomidorem, posypany tartym żółtym serem (1,7) Mleczna kawa zbożowa

Obiad: : Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami , Makaron pełne ziarno z twarogiem(1,7) Kompot wieloowocowy, Pół gruszki

CZWARTEK 16.03.2017

Śniadanie: Chleb jaglany i pszenno-żytni z masłem, szynką z piersi indyczej, twarożek śmietankowy, ogórek zielony, czerwona cebula, Kakao (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem, Udko z kurczaka duszone , Ziemniaki, Surówka z selera, pory

i marchewki (1,3,7) Sok 100%

PIĄTEK 17.03.2017

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty i pszenno-żytni z masłem, jajkiem, pomidorem

i szczypiorkiem, Miód naturalny, Mleko (1,3,7)

Obiad: Zupa ogórkowa, Ryba gotowana z jarzynami, Ziemniaki, Kompot śliwkowy(1,3,4,7)

 

Wszystkim przedszkolakom życzymy smacznego.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów podanych w tabeli obok.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 715
Odsłon : 1394884

Archiwum

  • 2017 (64)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 47 gości 

    Imieniny

    24-11: Adeli Klemensa
    25-11: Flory Emmy
    26-11: Katarzyny Erazma

    Kalendarz zmian

     paź   Listopad 2017   gru

    NPWśCPS
       1  2  3  4
      5  6  7  8  91011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size